Z ostatniej chwili

Przepis na przepysznego kurczaka po meksykańsku!

Generalnie rzecz ujmując kurczak po meksykańsku to charakterne, jednogarnkowe danie, szybkie i proste w przyrządzeniu. Dlatego też warto od czasu do czasu odpocząć od tradycyjnej, polskiej kuchni i udać się w kulinarną podróż do Meksyku. Poniżej znajdziesz przepis oraz krótki poradnik, dotyczący tego, jak należy przyrządzić kurczaka po meksykańsku. Przeczytaj go koniecznie!!!!
 

Kuchnia meksykańska – wszystko to, co powinieneś o niej wiedzieć!!!
Zacznijmy od tego, że kuchnia tego kraju jest jedną z najpopularniejszych na świecie – słynie z barwnych potraw o wyrazistym, pikantnym smaku i intensywnym aromacie. W związku z tym, taki powinien być również dobrze przyrządzony kurczak po meksykańsku. Przede wszystkim dodaj do niego czerwoną fasolę, paprykę, kukurydzę i dopraw chili. Rzecz jasna przepis możesz modyfikować – nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamiast kurczaka użyć delikatnego mięsa z indyka, a do sosu dorzucić pomidory z puszki oraz żółtą i czerwoną paprykę. Następnie gotowe danie podawaj wraz z ugotowanym na sypko ryżem, najlepiej basmati. Poza tym przed podaniem możesz posypać je odrobiną żółtego startego sera.
 

Składniki, niezbędne do przygotowania pysznego kurczaka po meksykańsku!!!
Zanim zabierzesz się za przygotowanie potrawy, jaką jest kurczak po meksykańsku musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. Przede wszystkim, w Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: 350 gram piersi z kurczaka, jedno opakowanie Fix Chili con carne Knorr oraz 100 gram cebuli. Poza tym koniecznie zaopatrz się w takie produkty jak: jedno opakowanie czerwonej fasoli, jedno opakowanie kukurydzy, jedna, czerwona papryka, 200 gram ugotowanego ryżu oraz 300 mililitrów wody. Gdy upewnisz się, że masz wszystkie niezbędne składniki pora zabrać się za przygotowywanie pysznego kurczaka po meksykańsku!
 

Przygotowanie pysznego kurczaka po meksykańsku!!!
Przede wszystkim piersi z kurczaka i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż w garnku w małej ilości tłuszczu. Następnie dodaj do kurczaka czerwoną fasolę, kukurydzę i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gdy to zrobisz to Fix rozmieszaj w 300 mililitrach zimnej wody i dodaj do potrawy. Potem wszystko przez chwilę gotuj. Tak przygotowane danie podawaj z ugotowanym ryżem. I gotowe! Możesz cieszyć się smakiem pysznego kurczaka po meksykańsku z najbliższymi! Jest to bardzo proste, szybkie danie, które możesz przyrządzać zarówno codziennie na obiad, jak i na jakieś specjalne okazje, gdy mają odwiedzić Cię goście. Możesz być spokojny oto, że danie za pewne każdemu po smakuje, a Ty będziesz miał szanse zabłysnąć oryginalnością oraz swoimi kuchennymi umiejętnościami. W związku z tym nie zwlekaj i już dziś zabierz się za przygotowanie pysznego kurczaka, po meksykańsku! Smacznego!!!

Autorzy portalu

logo-footer

Na naszej stronie znajdziesz proste przepisy na obiad, zdrowe przekąski oraz wypieki, które z pewnością wyjdą idealnie. Zapraszamy do czytania ;)

Często czytane

Perfekcyjne ciasto drożdżowe - jak je upiec?
Jak zrobić idealną bezę?
Jak uniknąć zakalca?

Świeże newsy branżowe

Przepis na przepysznego kurczaka po meksykańsku!
Przepis na przepysznego, zapiekanego kurczaka w musztardzie!
Przepis na przepyszne paello z kurczakiem!
© Copyright januszbigda. All Rights Reserved.